Një lëmsh i zjarrtë në atmosferën e Jupiterit

Ky imazh i një lëmshi të zjarrtë të krijuar nga përplasja e një objekti të panjohur me atmosferën e Jupiterit, është marrë nga Anthony Wesley në 3 Qershor 2010 në orën 20:31 nga Broken Hill, Australi, duke përdorur një web kamera të montuar në një teleskop me diametër 37 cm të bërë në shtëpi. Përplasja, për pak kohë, krijoi një njollë të bardhë në skajin e djathtë të diskut të planetit. Duke përdorur këto vëzhgime, bashkë me të dhënat nga Teleskopi Shumë i Madh i ESO-s si dhe të dhëna nga teleskopë të tjerë në sipërfaqen e Tokës, shkencëtarët kanë llogaritur se objekti që u përplas me atmosferën e Jupiterit, ishte një meteorit me diametër afërsisht 8-13 metra.

Të drejtat:

Anthony Wesley

Rreth fotografisë

Id:ann1059a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Sht 9, 2010, 21:00 CEST
Njoftime të ngjashme:ann1059
Përmasat:816 x 853 px

Rreth objektit

Emri:Jupiter
Tipi:Solar System : Planet : Type : Gas Giant
Solar System : Planet : Feature : Surface : Impact

Formate Fotografish

JPEG i madh
101,2 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
128,6 KB
1280x1024
178,8 KB
1600x1200
234,9 KB
1920x1200
271,6 KB
2048x1536
328,1 KB

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
R
650 nm Other

 

Shih dhe