Zgjidhni gjuhën tuaj:

Qendra e Rrugës së Qumështit

Në foto nën dritën infra të kuqe me instrumentin NACO të Teleskopit Shumë të Madh të ESO-s, shfaqen pjesët qëndrore të Galaktikës sonë, Rrugës së Qumështit. Duke ndjekur lëvizjet e shumicës së yjeve në qendër për më shumë se 16 vjet, astronomët mundën të përcaktonin masën e vrimës së zezë supermasive që fshihet atje.

Të drejtat:

ESO/S. Gillessen et al.

Bookmark and Share

Rreth fotografisë

Id:eso0846a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:10 Dhjetor 2008
Publikime të ngjashme:eso0846
Përmasat:900 x 900 px

Rreth objektit

Emri:Galactic Centre
Tipi:• Milky Way : Galaxy : Component : Center/Core
• X - Galaxies
Distanca:25000 vite dritë

Mounted Image

Wallpaper

1024x768
271,6 KB
1280x1024
390,9 KB
1600x1200
497,3 KB
1920x1200
530,9 KB
2048x1536
700,6 KB

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Infra të kuqe
K
Very Large Telescope
NACO
Infra të kuqe
H
Very Large Telescope
NACO
Infra të kuqe
I
Very Large Telescope
NACO

Shih dhe