Një çift i çuditshëm galaktikash

Kjo fotografi me ngjyra e Arp 261 është krijuar nga imazhet e përftuara me instrumentin FORS2 në Observatorin e VLT-së të ESO-s, në Paranal në Kili. I vendosur 2600 metra mbi nivelin e detit, në malet e shkretëtirës Atacama, Observatori i Paranalit gëzon qiellin më të qartë dhe më të errët në të gjithë planetin. Kjo foto është krijuar nga imazhet me filtra blu, jeshile, të kuqe dhe infra të kuqe me kohë totale ekspozimi prej 45 minutash. Informacione të mëtejshme mund të gjenden në eso0911.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0911a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:16 Mars 2009
Publikime të ngjashme:eso0911
Përmasat:1378 x 1665 px

Rreth objektit

Emri:ARP 261, SN 1995N
Tipi:Local Universe : Star : Evolutionary Stage : Supernova
Local Universe : Galaxy : Type : Interacting
Distanca:70 milion vite dritë
Constellation:Libra

Formate Fotografish

JPEG i madh
746,5 KB

Wallpaper

1024x768
255,7 KB
1280x1024
447,4 KB
1600x1200
555,4 KB
1920x1200
647,3 KB
2048x1536
870,0 KB

Koordinatat

Position (RA):14 49 30.01
Position (Dec):-10° 10' 16.49"
Field of view:5.63 x 6.81 arcminutes
Orientimi:Veriu është 1.0° djathtas vertikales

 

Shih dhe