Mjegullnaja Omega

Imazhi i përftuar nga bashkimi i tre fotografive të marra me ngjyra të ndryshme i Mjegullnajës Omega (Messier 17 ose NGC 6618), u bazua në imazhet e përftuara me pajisjen EMMI të ESO-s, me Teleskopin me Teknologji të Re, 3.58 metra në Observatorin La Silla. Veriu është poshtë dhe Lindja është në të djathtë të imazhit. Ajo përfshin një kënd të barabartë me një të tretën e diametrit të Hënës së plotë, duke korresponduar me rreth 15 vite-dritë në largësinë e Mjegullnajës Omega. Tre filtrat e përdorur janë B (blu), V ("e dukshme", ose e gjelbër) dhe R (e kuqe).

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0925a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:07 Korrik 2009
Publikime të ngjashme:eso0925
Përmasat:3069 x 3069 px

Rreth objektit

Emri:Messier 17, Omega Nebula
Tipi:• Milky Way : Nebula : Type : Star Formation
• Milky Way : Nebula : Appearance : Emission
• X - Nebulae
Distanca:5500 vite dritë
Constellation:Sagittarius

Mounted Image

Image Formats

JPEG i madh
2,2 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
242,4 KB
1280x1024
365,7 KB
1600x1200
498,3 KB
1920x1200
567,6 KB
2048x1536
775,1 KB

Koordinatat

Position (RA):18 20 47.10
Position (Dec):-16° 10' 19.25"
Field of view:8.57 x 8.57 arcminutes
Orientimi:Veriu është 179.0° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Optik
B
New Technology Telescope
EMMI
Optik
V
New Technology Telescope
EMMI
Optik
R
New Technology Telescope
EMMI

 

Shih dhe