Yje të rinj në grumbullimin yjor të hapur NGC 2547

Ky imazh nga Fotografuesi me fushë të gjerë në teleskopin MPG/ESO 2.2 metra në observatorin La Silla në Kili, shfaq një grumbullim yjor të hapur, e të ndritshëm NGC 2547. Ndërmjet yjeve të ndritshëm, shumë tw largwt në sfondin e imazhit, mund të shihen dhe shumë galaktika të largëta, disave prej tyre u shihet qartë forma spirale.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso1316a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Mar 27, 2013, 12:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1316
Përmasat:6980 x 7494 px

Rreth objektit

Emri:NGC 2547
Tipi:Milky Way : Star : Grouping : Cluster : Open
Distanca:1500 vite dritë
Constellation:Vela

Formate Fotografish

JPEG i madh
37,0 MB
Publikim JPEG
13,1 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
547,2 KB
1280x1024
852,8 KB
1600x1200
1,1 MB
1920x1200
1,3 MB
2048x1536
1,7 MB

Koordinatat

Position (RA):8 10 25.73
Position (Dec):-49° 10' 2.57"
Field of view:27.68 x 29.72 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.1° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Optik
B
MPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
V
MPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
R
MPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI

 

Shih dhe