Zona yll formuese NGC 6559

Teleskopi Danez 1.54 metra i lokalizuar në Observatorin La Silla të ESO-s në Kili ka marrë këtë fotografi mbresëlënëse të NGC 6559, një objekt që na shfaq kaosin që sundon kur yjet janë duke u formuar brenda reve ndëryjore. Kjo zonë e qiellit përmban re të kuqe ndriçuese të përbëra kryesisht nga hidrogjeni, zona me ngjyrë blu në të cilat drita e yjeve përthyhet nga grimcat e vogla të pluhurit dhe nga zona të errëta tek të cilat pluhuri është i trashë dhe opak.

Të drejtat:

ESO/U.G. Jørgensen

Rreth fotografisë

Id:eso1320a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Maj 2, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1320
Përmasat:2014 x 1940 px

Rreth objektit

Emri:NGC 6559
Tipi:• Milky Way : Nebula : Type : Star Formation
• X - Nebulae
Constellation:Sagittarius

Image Formats

JPEG i madh
2,4 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
425,0 KB
1280x1024
736,8 KB
1600x1200
1,1 MB

Koordinatat

Position (RA):18 10 0.02
Position (Dec):-24° 0' 0.30"
Field of view:13.33 x 12.84 arcminutes
Orientimi:Veriu është 179.6° majtas vertikales

 

Shih dhe