Grumbullimi yjor sferik NGC 6752 në konstelacionin Pavo

Kjo hartë tregon pozicionin e grumbullimit yjor sferik NGC 6752 në konstelacionin jugor Pavo (The Peacock). Të gjithë yjet që mund të shihen me sy të lirë në një natë të kthjellët janë treguar në hartë dhe NGC 6752 është shënuar me një rreth të kuq. Duke studiuar këtë grumbullim me Teleskopin Shumë të Madh është zbuluar, në mënyrë të papritur, se shumë nga yjet nuk kalojnë në fazën në të cilën humbin masë gjatë përiudhës së fundit të jetës së tyre.

Të drejtat:

ESO, IAU and Sky & Telescope 

Rreth fotografisë

Id:eso1323b
Gjuha:sq
Tipi:Hartë
Data e Publikimit:Maj 29, 2013, 19:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1323
Përmasat:3338 x 3284 px

Rreth objektit

Emri:Constellation Chart, Pavo Constellation
Tipi:Unspecified : Sky Phenomenon : Night Sky : Constellation

Formate Fotografish

JPEG i madh
740,9 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
155,2 KB
1280x1024
217,0 KB
1600x1200
281,0 KB
1920x1200
291,7 KB
2048x1536
381,3 KB

 

Shih dhe