Fotografi të një reje pluhuri që është copëtuar nga një vrimë e zezë në qendër të Rrugës së Qumështit

Vëzhgimet e reja nga Teleskopi Shumë i Madh i ESO-s tregojnë për herë të parë një re gazi që po copëtohet nga një vrimë e zezë supermasive në qendër të galaktikës. Të treguara këtu janë vëzhgimet e bëra me VLT nga viti 2006, 2010 dhe 2013, respektivisht të ngjyrosura në blu, jeshile dhe të kuqe.

Të drejtat:

ESO/S. Gillessen

Rreth fotografisë

Id:eso1332a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Kor 17, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1332
Përmasat:1028 x 1029 px

Rreth objektit

Emri:Milky Way, Milky Way Galactic Centre, Sgr A*
Tipi:• Milky Way : Galaxy : Component : Central Black Hole
• X - Quasars & Black Holes
Distanca:25000

Image Formats

JPEG i madh
105,1 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
85,8 KB
1280x1024
138,2 KB
1600x1200
200,4 KB
1920x1200
238,4 KB
2048x1536
325,5 KB

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Infra të kuqe
Bracket Gamma
2.165 μmVery Large Telescope
SINFONI
Infra të kuqe
Bracket Gamma
2.165 μmVery Large Telescope
SINFONI
Infra të kuqe
Bracket Gamma
2.165 μmVery Large Telescope
SINFONI
Infra të kuqeVery Large Telescope
SINFONI

 

Shih dhe