Pamje e detajuar e Mjegullnajës Prawn nga VST e ESO-s

Grupi i ndritshëm i reve të gazit që shihet në këtë fotografi të re formon një vend ku lindin yje të rinj të quajtur Mjegullnaja Prawn (Karkaleci i detit). E marrë me Teleskopin Kërkimor VLT të ESO-s në Observatorin e Paranal-it në Kili. Kjo mund të jetë fotografia më e qartë që i është mëarrë ndonjëherë këtij objekti. Kjo tregon grupe yjesh të sapolindur të formuar brenda reve të gazit të cilat përbënë mjegullnajën.

Kjo fotografi gjithashtu përmban informacion nga fotot e këtij objekti tw marra nga Martin Pugh.

Të drejtat:

ESO. Acknowledgement: Martin Pugh

Bookmark and Share

Rreth fotografisë

Id:eso1340a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Sht 18, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1340
Përmasat:17683 x 12779 px

Rreth objektit

Emri:IC 4628
Tipi:• Milky Way : Nebula : Type : Star Formation
• X - Nebulae
Distanca:6000 vite dritë

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
434,9 KB
1280x1024
679,5 KB
1600x1200
954,8 KB
1920x1200
1,1 MB
2048x1536
1,4 MB

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Optik
R
VLT Survey Telescope
OmegaCAM
Optik
I
VLT Survey Telescope
OmegaCAM
Optik
H-alpha
VLT Survey Telescope
OmegaCAM
Optik
[OII]
Optik
[SII]

Shih dhe