Deneb-i i vëzhguar me sistemin prototip të optikës adaptuese në VLT

Deneb-i i vëzhguar me sistemin prototip të optikës adaptuese në VLT. Kjo fotografi tregon një përmirësim dramatik të fotografisë në infra të kuqe të yllit alfa të konstelacionit të mjelmës (Deneb), me anën e sistemit prototip të optikës adaptuese në VLT. Fotografitë janë marrë direkt nga ekrani gjatë vëzhgimit në fokusin “coudé’’ të teleskopit në Observatorin e Haute Provence në Francë. Këto imazhe u morën nëpërmjet filterit K (me gjatësi vale 2.2μm). Çdo fotografi u bë me një ekspozim prej 50 sekondash.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso8908c
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:26 Tetor 1989
Publikime të ngjashme:eso8908
Përmasat:1668 x 1317 px

Rreth objektit

Emri:Alpha Cygni, Deneb
Tipi:Milky Way : Star : Evolutionary Stage : Blue Supergiant
Distanca:1400 vite dritë

Formate Fotografish

JPEG i madh
299,6 KB

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Infra të kuqe
K
2.2 μmVery Large Telescope

 

Shih dhe