Galaktika me shirit NGC 1365

Kjo ësahtë një fotografi afërsisht me ngjyra reale e NGC 1365, e kombinuar nga tre ekspozime të marra me instrumentin shumë objektivësh FORS1 tek Njësia e parë e VLT-së, në brezat optikë B(blu), V(jeshile) dhe R(kuqe). Kohët e ekspozimit ishin 360, 180 dhe 140 sekonda, respektivisht. Cilësia e imazhit është rreth 0.8 arksek. Fushëpamja në foto është 7 x 7 arkmin2. Veriu është sipër dhe Lindja në të majtë.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso9920f
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:27 Shkurt 1999
Publikime të ngjashme:eso9920, eso9911
Përmasat:2039 x 2037 px

Rreth objektit

Emri:NGC 1365
Tipi:Local Universe : Galaxy : Type : Spiral
Local Universe : Galaxy : Type : Barred
Distanca:60 milion vite dritë
Constellation:Fornax

Formate Fotografish

JPEG i madh
1,6 MB

Wallpaper

1024x768
181,1 KB
1280x1024
342,6 KB
1600x1200
640,9 KB
1920x1200
986,7 KB
2048x1536
1,3 MB

Koordinatat

Position (RA):3 33 36.28
Position (Dec):-36° 8' 27.74"
Field of view:6.80 x 6.79 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.3° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
B
440 nmVery Large Telescope
FORS1
Optik
V
557 nmVery Large Telescope
FORS1
Optik
R
655 nmVery Large Telescope
FORS1

 

Shih dhe