Grumbullimi yjor, Messier 55 (M55)

Grumbullimi yjor, Messier 55 (M55 ose NGC 6809) në yjësinë e Shigjetarit, imazh i kapur nga teleskopi 3.6 metra i ESO-s në La Silla.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:m55-3point6-m_copy
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Dhj 3, 2009, 23:19 CET
Përmasat:5787 x 5688 px

Rreth objektit

Emri:Messier 55
Tipi:Milky Way : Star : Grouping : Cluster : Globular
Distanca:17000 vite dritë
Constellation:Sagittarius

Formate Fotografish

JPEG i madh
10,7 MB
Publikim JPEG
8,7 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
457,5 KB
1280x1024
698,1 KB
1600x1200
958,7 KB
1920x1200
1,1 MB
2048x1536
1,4 MB

Koordinatat

Position (RA):19 39 59.70
Position (Dec):-30° 57' 53.49"
Field of view:41.98 x 41.26 arcminutes
Orientimi:Veriu është 1.5° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
OptikESO 3.6-metre telescope

 

Shih dhe