eso8603sq — Publikim shkencor

Kometa Halley rigjendet tek ESO

16 Shkurt 1986

Vëzhgimi i parë i kometës Halley pas kalimit mbrapa Diellit u bë tek ESO në La Silla nga stafi i Astronomëve R.M. West dhe nga astronomi Belg H. Debehogne.

Kometa u vëzhgua pak mbi horizontin e lindjes, në qiellin e ndritshëm. Magnituda ishte rreth 3, afërsisht ashtu siç parashikohej. Ky vëzhgim ka një rëndësi të madhe për lundrimin e pesë anijeve kozmike (nga ESA, USSR, Japonia) të cilat tanimë i janë drejtuar kometës për tu takuar me të në fillim të Marsit.

Ky është një përkthim i publikimit për shtyp të ESO-s eso8603.

Rreth Publikimit

Nr. i Publikimit:eso8603sq
Legacy ID:PR 03/86
Emri:Comet 1P/Halley
Tipi:• Solar System : Interplanetary Body : Comet

Shih dhe