Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1322sq: Teleskopi Shumë i Madh i ESO-s feston 15 vite të Suksesshme. Me këtë pamje të re të mrekullueshme të një vendi ku po formohen yje të rinj ESO feston 15 vjetorin e Teleskopit Shumë të Madh – instrumentit optik më të avancuar në botë. Kjo fotografi na tregon re të trasha ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
23 Maj 2013

Me këtë pamje të re të mrekullueshme të një vendi ku po formohen yje të rinj ESO feston 15 vjetorin e Teleskopit Shumë të Madh – instrumentit optik më të avancuar në botë. Kjo fotografi na tregon re të trasha pluhuri të vendosura përpara gazit që ndriçon me ngjyrë rozë që njihet nga astronomët si IC 2944. Këto re opake ngjajnë si pika boje që notojnë në një koktejl luleshtrydhesh, format e tyre të çuditshme janë skalitur nga rrezatimi i fuqishëm që vjen nga yjet e rinj e të ndritshëm që ndodhen pranë tyre.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1322/

Përkthimet janë të disponueshme në faqen e vendit tuaj: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, Suomi, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, Україна, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

23 Maj 2013
  ESO Njoftime


Fillo të marrësh lajmet e ESO-s për media-n në gjuhën tënde

22 Maj 2013: Gazetarët tani kanë mundësi të zgjedhin botimet për shtyp të ESO-s në guhën e tyre deri në 30 gjuhë të ndryshme. Gazetarët që janë regjistruar dhe ata që do të ...

Lexo më shumë

Massimo Tarenghi Awarded Grand Cross by the Chilean Ministry of Foreign Affairs

16 Maj 2013: The former ESO representative in Chile, Massimo Tarenghi, was awarded the Grand Cross, highest rank of the Bernardo O'Higgins Order, by the Chilean Ministry of Foreign Affairs, in a ceremony ...

Lexo më shumë Foto e Javës
Ngjarjet e ardhshme

 
Rruga e Qumështit ndriçon mbi borën e rënë në La Silla  Lore duke ecur  Krahë për shkencën fluturim mbi ALMA-n  Argjend dhe blu në Paranal  Poshtë Reve të mrekullueshme të Magelanit 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany