Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1324sq: Ekzoplaneti më i vogël i fotografuar deri tani?. Një skuadër astronomësh duke përdorur Teleskopin shumë të Madh të ESO-s kanë fotografuar një objekt të zbehtë që lëviz pranë një ylli të ndritshëm. Masa e tij llogaritet të jetë rreth 4 deri në 5 herë më të madhe nga ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
3 Qershor 2013

Një skuadër astronomësh duke përdorur Teleskopin shumë të Madh të ESO-s kanë fotografuar një objekt të zbehtë që lëviz pranë një ylli të ndritshëm. Masa e tij llogaritet të jetë rreth 4 deri në 5 herë më të madhe nga ajo e Jupiterit, ai mund të jetë planeti më i vogël që është vëzhguar drejtpërdrejt jashtë Sistemit Diellor. Zbulimi është një kontribut i rëndësishëm për kuptimin tonë rreth formimit dhe evolimit të sistemeve planetare.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1324/

Përkthimet janë të disponueshme në faqen e vendit tuaj: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, Suomi, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, Україна, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

03 Qershor 2013
  ESO Njoftime


Consultancy Contract for E-ELT Dome and Main Structure Awarded

31 Maj 2013: On 30 May 2013 ESO signed a contract with the Danish company Ramboll for consultancy services to support ESO during the procurement and construction of the dome and main structure of ...

Lexo më shumë Foto e Javës
Ngjarjet e ardhshme

 
Valëzime përgjatë qiellit Kilian  Duke admiruar Galaktikën  Rruga e Qumështit ndriçon mbi borën e rënë në La Silla  Lore duke ecur  Krahë për shkencën fluturim mbi ALMA-n 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany