Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1326sq: Zbulohet një lloj i ri yjesh variabël — Zbulohet një tip komplet i ri yjesh duke vëzhguar variacionet në ndriçim të rendit të minutit. Duke përdorur teleskopin Zviceran Euler 1.2 metra në Observatorin e ESO-s në Kili, astronomët kanë gjetur një tip të ri ylli variabël. Zbulimi u bazua në detektimin e ndryshimeve shumë të vogla të yjeve në grumbullim. Vëzhgimet zbuluan disa veçori ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
12 Qershor 2013

Duke përdorur teleskopin Zviceran Euler 1.2 metra në Observatorin e ESO-s në Kili, astronomët kanë gjetur një tip të ri ylli variabël. Zbulimi u bazua në detektimin e ndryshimeve shumë të vogla të yjeve në grumbullim. Vëzhgimet zbuluan disa veçori të këtyre yjeve që nuk njiheshin më parë të cilat kundërshtojnë teoritë e sotme dhe ngrenë pyetje mbi origjinën e këtyre variacioneve.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1326/

Përkthimet janë të disponueshme në faqen e vendit tuaj: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, Suomi, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, Україна, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

12 Qershor 2013
  ESO Njoftime


Raporti Vjetor i ESO-s i vitit 2012 tani është i disponueshëm

10 Qershor 2013: Raporti Vjetor i ESO-s i vitit 2012 tani është i disponueshëm. Ai prezanton aktivitetet e shumta të Observatorit Evropian të Jugut gjatë vitit, duke përfshirë: Kërkimet më interesante nga konstruksionet ...

Lexo më shumë

Café & Kosmos — Hooray! We found the Higgs boson. So, what’s next?

10 Qershor 2013: With Dr Sandra Kortner (Max Planck Institute for Physics) Theoreticians conceived the Higgs boson almost 50 years ago, to explain how elementary particles such as electrons and quarks get their ...

Lexo më shumë

ERIS Project Starts — New high-resolution camera and spectrograph for ESO’s Very Large Telescope

10 Qershor 2013: ESO has taken a step towards the construction of a powerful new instrument — the Enhanced Resolution Imager and Spectrograph (ERIS) — to be installed on Unit Telescope 4 of ...

Lexo më shumë

Visions of the Universe Exhibition Opens its Doors

07 Qershor 2013: A new temporary astronomy exhibition named Visions of the Universe will open its doors on 7 June 2013 at the National Maritime Museum in Greenwich, UK. The exhibition will tell ...

Lexo më shumë Foto e Javës
Ngjarjet e ardhshme

 
Tre planetë kërcejnë mbi La Silla  Valëzime përgjatë qiellit Kilian  Duke admiruar Galaktikën  Rruga e Qumështit ndriçon mbi borën e rënë në La Silla  Lore duke ecur 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany