Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1328sq: Tre Planetë në Zonën e Banueshme të një Ylli të Afërt — Një studim i ri i Gliese 667C. Një grup astronomësh kanë kombinuar vëzhgimet e reja të Gliese 667C me të dhënat ekzistuese nga HARPS të marra nga teleskopi 3.6 metra i ESO-s në Kili, dhe kanë zbuluar një system me të paktën 6 planetë. Duke thyer kështu ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
25 Qershor 2013

Një grup astronomësh kanë kombinuar vëzhgimet e reja të Gliese 667C me të dhënat ekzistuese nga HARPS të marra nga teleskopi 3.6 metra i ESO-s në Kili, dhe kanë zbuluar një system me të paktën 6 planetë. Duke thyer kështu një record. U vunë re se tre nga këto planetë janë super-Toka të vendosura në zonën rrotull yllit, vend ku uji mund të qëndrojë në gjendje të lëngët, ky fakt që rrit shanset për praninë e jetës në to. Ky është sistemi i parë i gjetur që ka të plotësuar kopmplet zonën e mundshme për banim rrotull një ylli.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1328/

Përkthimet janë të disponueshme në faqen e vendit tuaj: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, Suomi, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, Україна, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

25 Qershor 2013
  ESO Njoftime


Senior Chilean Delegation Visits ESO Headquarters

24 Qershor 2013: Today, 24 June 2013, a delegation of Chilean representatives visited ESO’s Headquarters in Garching bei München, Germany. It was led by the Chilean Minister for Economy, Mr. Félix de Vicente, ...

Lexo më shumë Foto e Javës
Ngjarjet e ardhshme

 
Bubullima dhe rrufe  The Rise and Fall of a Supernova  Tre planetë kërcejnë mbi La Silla  Valëzime përgjatë qiellit Kilian  Duke admiruar Galaktikën 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany