Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1330sq: Galaktikë duke u ushqyer e parë duke kërkuar tek drita e largët — Teleskopi Shumë i Madh i ESO-s heton evolimin e galaktikave. Astronomët duke përdorur Teleskopin Shumë të Madh të ESO-s kanë detektuar një galaktikë të largët duke ngrënë me uri gazin rrotull saj. Gazi shihet që bie në drejtim të galaktikës, duke krijuar një rrjedhje që nxit formimin e yjeve si ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
4 Korrik 2013

Astronomët duke përdorur Teleskopin Shumë të Madh të ESO-s kanë detektuar një galaktikë të largët duke ngrënë me uri gazin rrotull saj. Gazi shihet që bie në drejtim të galaktikës, duke krijuar një rrjedhje që nxit formimin e yjeve si dhe nxit rrotullimin e galaktikës. Kjo është prova e parë e vëzhguar direkt që suporton teorinë që galaktikat thithin materialin rrotull tyre duke u rritur në masë dhe të formojnë yje të rinj. Rezultatet do të shfaqen në revistën shkencore në numrin e datës 5 Korrik 2013.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1330/

Përkthimet janë të disponueshme në faqen e vendit tuaj: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, Suomi, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, Україна, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

04 Korrik 2013
  ESO Njoftime


SAURON Receives 2013 Group Achievement Award of the Royal Astronomical Society — Three ESO staff and one former ESO fellow among team members

04 Korrik 2013: The Royal Astronomical Society (UK) has awarded the 2013 RAS "A" Group award to the SAURON team, including Tim de Zeeuw, Harald Kuntschner and Eric Emsellem from ESO, as well ...

Lexo më shumë

Win Tickets for the Hidden Universe IMAX® Movie in Copenhagen and Cleveland

04 Korrik 2013: ESO, in collaboration with MacGillivray Freeman Films, the Tycho Brahe Planetarium in Copenhagen, Denmark, and Great Lakes Science Center in Cleveland, Ohio, USA, is organising a competition that gives Twitter ...

Lexo më shumë

Ngjarjet e ardhshme

 
Antenat Evropiane tek Ndërtesat e Suportit Teknik të ALMA-s  Drita e Hënës dhe e Zodiakut mbi La Silla  Bubullima dhe rrufe  The Rise and Fall of a Supernova  Tre planetë kërcejnë mbi La Silla 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany