Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1331sq: Skanimi me ALMA-n zbulon një yll përbindësh që në embrion. Vëzhgimet e reja duke përdorur Rrjetin e Madh milimetrik/nënmilimetrik në Atacama (ALMA) u ka dhënë astronomëve pamjen më të mirë të marrë deri më sot të një ylli përbindësh në proces formimi brenda resë së errët që e rethon. Një ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
10 Korrik 2013

Vëzhgimet e reja duke përdorur Rrjetin e Madh milimetrik/nënmilimetrik në Atacama (ALMA) u ka dhënë astronomëve pamjen më të mirë të marrë deri më sot të një ylli përbindësh në proces formimi brenda resë së errët që e rethon. Një zonë me masë mbi 500 herë masën e Diellit – më e madhja që është parë në Rrugën e Qumështit - dhe është akoma duke u rritur. Ylli embrionik brenda resë është i uritur duke u ushqyer me material që thithet me shpejtësi prej tij. Kjo re pritet ti japë jetë një ylli me masë deri në 100 herë më të madhe se masa e Diellit.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1331/

Përkthimet janë të disponueshme në faqen e vendit tuaj: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, Suomi, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, Україна, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

10 Korrik 2013
  ESO Njoftime


Publikim i ESO-s “The Messenger” nr. 152

05 Korrik 2013: Edicioni i fundit i revistës së ESO-s që del 4 herë në vit, The Messenger, tani është e disponueshme online. Gjeni të rejat e fundit nga ESO në tema që ...

Lexo më shumë

Café & Kosmos — The invisible scaffold that supports the Universe

05 Korrik 2013: With Dr Jörg Dietrich (Universitäts-Sternwarte der Ludwig-Maximilians-Universität) Astronomers believe that all the matter we know of, in the whole Universe, has been accumulating on an invisible scaffold made of dark ...

Lexo më shumë Foto e Javës
Ngjarjet e ardhshme

 
Antenat Evropiane tek Ndërtesat e Suportit Teknik të ALMA-s  Drita e Hënës dhe e Zodiakut mbi La Silla  Bubullima dhe rrufe  The Rise and Fall of a Supernova  Tre planetë kërcejnë mbi La Silla 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany