Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1335sq: Dyshja e çuditshme — Dy re gazi shumë të ndryshme në galaktikën fqinje. Teleskopi Shumë i Madh i ESO-s ka bërë një foto të një zone intriguese yll-formuese në Renë e Madhe të Magelanit – një nga galaktikat satelite të Rrugës së Qumështit. Kjo pamje e qartë tregon dy re të veçanta gazi ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
7 Gusht 2013

Teleskopi Shumë i Madh i ESO-s ka bërë një foto të një zone intriguese yll-formuese në Renë e Madhe të Magelanit – një nga galaktikat satelite të Rrugës së Qumështit. Kjo pamje e qartë tregon dy re të veçanta gazi që ndriçojnë, NGC 2014 me ngjyrë të kuqe dhe fqinji i tij NGC 2020 me ngjyrë blu. Ndërkohë që ato janë shumë të ndryshme, atyre u ka dhënë formë era e fuqishme yjore nga yjet e sapolindur që janë shumë të nxehtë që gjithashtu rrezatojnë tek gazi duke e bërë atë të ndriçojë shumë.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1335/

Përkthimet janë të disponueshme në faqen e vendit tuaj: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, Suomi, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, Україна, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

07 Gusht 2013
  ESO Njoftime


Aerial Pictures from ALMA in Operation

31 Korrik 2013: The full magnitude of the ALMA Observatory is revealed in these spectacular new images of the antenna array, surrounded by snow on the Chajnantor Plateau in northern Chile. The images ...

Lexo më shumë

ESOcast 59: Chile Chill 4 — Images taken by the MPG/ESO 2.2-metre telescope

26 Korrik 2013: Our new ESOcast — Chile Chill 4 — explores the wealth of stunning astronomical images produced over a period of almost 30 years by the MPG/ESO 2.2-metre telescope at ...

Lexo më shumë Fotografitë e Javës
Ngjarjet e ardhshme

 
The NTT Spinning like a Top  "Wings for Science" (Krahë për shkencën) fluturon mbi Paranal  Lojrat e reja të Maëlles  Antenat Evropiane tek Ndërtesat e Suportit Teknik të ALMA-s  Drita e Hënës dhe e Zodiakut mbi La Silla 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany