Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1336sq: ALMA sheh nga afër lindjen e yllit. Astronomët duke përdorur Rrjetin e Madh Milimetrik/Nënmilimetrik në Atacama (ALMA) ka kapur këtë pamje të afruar e të qartë të materialit që del nga ylli i sapolindur. Duke parë tek ndriçimi që vjen nga molekulat e monoksidt të karbonit tek ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
20 Gusht 2013

Astronomët duke përdorur Rrjetin e Madh Milimetrik/Nënmilimetrik në Atacama (ALMA) ka kapur këtë pamje të afruar e të qartë të materialit që del nga ylli i sapolindur. Duke parë tek ndriçimi që vjen nga molekulat e monoksidt të karbonit tek një objekt i quajtur Herbig-Haro 46/47 ata kanë zbuluar që shpërthimet e gazit që dalin nga ai janë më energjetike dhe më të magnetizuara nga sa u mendonte më parë. Pamjet shumë të detajuara kanë dalluar një shkulm gazi që nuk ishte vëzhguar më parë, i cili drejtohej komplet në një drejtim tjetër.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1336/

Përkthimet janë të disponueshme në faqen e vendit tuaj: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, Україна, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

20 Gusht 2013
  ESO Njoftime


ESO Awards Contracts for Cameras for New Planet Finder

07 Gusht 2013: ESO has signed contracts with Winlight Systems (France) for the construction of two cameras for the powerful new exoplanet-finding instrument, ESPRESSO. ESPRESSO (Echelle SPectrograph for Rocky Exoplanet and Stable ...

Lexo më shumë Fotografitë e Javës
Ngjarjet e ardhshme

 
Brezi i Venusit mbi Cerro Paranal  Messier 100 — Grand Design Splendour  The NTT Spinning like a Top  "Wings for Science" (Krahë për shkencën) fluturon mbi Paranal  Lojrat e reja të Maëlles 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany