Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1338sq: Orientim i çuditshëm i Mjegullnajave Planetare. Astronomët kanë përdorur Teleskopin me Teknologji të re NTT së bashku me Teleskopin Hapsinor Hubble të NASA/ESA për të eksploruar mbi 100 mjegullnaja planetare në zonën qëndrore të galaktikës. Ata gjetën se objektet që kanë formën e fluturës janë të ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
4 Shtator 2013

Astronomët kanë përdorur Teleskopin me Teknologji të re NTT së bashku me Teleskopin Hapsinor Hubble të NASA/ESA për të eksploruar mbi 100 mjegullnaja planetare në zonën qëndrore të galaktikës. Ata gjetën se objektet që kanë formën e fluturës janë të orientuara në të njëjtin drejtim nga shkaqe misterioze – një rezultat i papritur nëse marrim parasysh historitë e ndryshme të tyre si dhe karakteristikat e veçanta që kanë ato.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1338/

Përkthimet janë të disponueshme në faqen e vendit tuaj: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, Suomi, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, Україна, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

04 Shtator 2013
  ESO Njoftime


Një pamje e polarizuar e ekzoplanetëve

04 Shtator 2013: Në filmin e ri të ESO-s ne do të eksplorojmë një nga veçoritë e dritës, e cila mund të përdoret për të vëzhguar objekte që nuk mund të shihen ndryshe ...

Lexo më shumë Foto e Javës
Ngjarjet e ardhshme

 
Carved by Massive Stars  Natë me yje në La Silla  The calm before the storm  Brezi i Venusit mbi Cerro Paranal  Messier 100 — Grand Design Splendour 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany