Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1341sq: Ndriçimi i Ftohtë i Yll-Formimit — Drita e parë e marrë me Kamerën e re të fuqishme tek APEX. Një instrument i ri i quajtur ArTeMiS është instaluar me sukses tek APEX – Atacama Pathfinder Experiment. APEX është një teleskop me diametër prej 12 metrash i vendosur lart në Shkretëtirën e Atacama-s, i cili punon në gjatësitë e valëve ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
25 Shtator 2013

Një instrument i ri i quajtur ArTeMiS është instaluar me sukses tek APEX – Atacama Pathfinder Experiment. APEX është një teleskop me diametër prej 12 metrash i vendosur lart në Shkretëtirën e Atacama-s, i cili punon në gjatësitë e valëve milimetrike dhe nënmilimetrike – ndërmjet infra të kuqes dhe valëve radio të spektrit elektromagnetik – një paisje kjo që i mundëson astronomëve të depërtojnë më thellë në Univers. Kamera e re na ka dhënë një pamje spektakolare e me shumë detaje të mjegullnajës “Cat’s Paw”.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1341/

Përkthimet janë të disponueshme në faqen e vendit tuaj: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, Suomi, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

25 Shtator 2013
  ESO Njoftime


ESO Celebrates 1000th Press Release

18 Shtator 2013: The press release this week, a new image of the Prawn Nebula, is a small milestone in itself —  it is ESO’s 1000th press release. This impressive number is ...

Lexo më shumë

Participate in Origins 2013 — Major European scientific organisations to take part in Researchers' Night

18 Shtator 2013: CERN, ESA, ESO and UNESCO in partnership with the Italian Institute of Astrophysics (INAF), invite the public to participate in Origins 2013, a unique event to take place simultaneously in ...

Lexo më shumë Foto e Javës
E re në eso.org
Ngjarjet e ardhshme

 
Toconao i parë nga sipër  Me sy shqiponje mbi Armazone  PESSTO fotografon një Supernova në Messier 74  Carved by Massive Stars  Natë me yje në La Silla 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany