Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1343sq: Një vështrim nga afër i Mjegullnajës Toby Jug. Teleskopi Shumë i Madh e ESO-s (VLT) ka kapur këtë fotografi mbresëlënëse me shumë detaje të Mjegullnajës Toby Jug, një re gazi dhe pluhuri që rrethon një yll gjigand të kuq. Kjo pamje tregon karakteristikat harkore të strukturës së mjegullnajës, ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
9 Tetor 2013

Teleskopi Shumë i Madh e ESO-s (VLT) ka kapur këtë fotografi mbresëlënëse me shumë detaje të Mjegullnajës Toby Jug, një re gazi dhe pluhuri që rrethon një yll gjigand të kuq. Kjo pamje tregon karakteristikat harkore të strukturës së mjegullnajës, të cilat, ngjashëm me emrin e saj, duken sikur ngjasojnë pak me një ibrik me dorezën e tij.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1343/

Përkthimet janë të disponueshme në faqen e vendit tuaj: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, Suomi, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, Україна, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

09 Tetor 2013
  ESO Njoftime


E-ELT Talk in Portugal — DrJ to speak at Centro de Astrofísica da Universidade do Porto

09 Tetor 2013: ESO astronomer Joe Liske (a.k.a. Dr J, star of the Hubblecast and ESOcast video podcasts) will be visiting the Centro de Astrofísica da Universidade do Porto (CAUP) in ...

Lexo më shumë

ESO Calendar 2014 Now Available

08 Tetor 2013: The European Southern Observatory’s 2014 calendar is now available to buy from the ESO online shop, or to download as a free PDF file. The calendar’s cover features ...

Lexo më shumë

ESO Releases The Messenger No. 153

07 Tetor 2013: The latest edition of ESO's quarterly journal, The Messenger, is now available online. Find out the latest news from ESO on topics ranging from new instruments to the latest science ...

Lexo më shumë

Café & Kosmos 8 October 2013 — Particle accelerators: the next generation

07 Tetor 2013: With Drs Jan Machacek & Karl Rieger, Max Planck Institute for Physics The particle accelerators used for research in high-energy physics are among the largest and most expensive scientific instruments ...

Lexo më shumë Foto e Javës
Ngjarjet e ardhshme

 
Unveiling distant stars and galaxies  New Cool Starlet in Our Backyard  Toconao i parë nga sipër  Me sy shqiponje mbi Armazone  PESSTO fotografon një Supernova në Messier 74 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany