Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1344sq: ALMA Zbulon Misteret e Rrymave nga Vrimat e Zeza Gjigande. Dy grupe ndërkombëtare astronomësh kanë përdorur fuqinë e Rrjetit të Madh Milimetrik/nënmilimetrik të Atacama-s (ALMA) për t’u fokusuar në shpërthimet e rrymave nga vrimat e zeza gjigande në qendrat e galaktikave dhe për të vëzhguar se si ndikojnë ato në ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
16 Tetor 2013

Dy grupe ndërkombëtare astronomësh kanë përdorur fuqinë e Rrjetit të Madh Milimetrik/nënmilimetrik të Atacama-s (ALMA) për t’u fokusuar në shpërthimet e rrymave nga vrimat e zeza gjigande në qendrat e galaktikave dhe për të vëzhguar se si ndikojnë ato në mjedisin përreth. Ato kanë përftuar respektivisht pamjen më të mirë të marrë deri më sot të resë së gazit molekular duke kapur një ndriçim të papritur të bazës së një shkulmi të fuqishëm pranë një vrime të zezë gjigande.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1344/

Përkthimet janë të disponueshme në faqen e vendit tuaj: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, Suomi, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

16 Tetor 2013
  ESO Njoftime


The Return of the Robot Rovers — Prototype European Mars rover visits Paranal

14 Tetor 2013: In early October 2013, the Atacama Desert became the site of a Mars simulation for a week, as a team of scientists and engineers visited the area to test out ...

Lexo më shumë

Science In School Issue 27: Now Available!

11 Tetor 2013: The latest issue of the free magazine Science in School is now available online and in print. The European journal, dedicated to the interests of science teachers and educators, offers ...

Lexo më shumë

Trailer for IMAX 3D® Cosmic Experience Hidden Universe Released

10 Tetor 2013: If you are still not looking for a theatre location nearby to watch the 3D production Hidden Universe, we invite you to take a look at this trailer to see ...

Lexo më shumë Foto e Javës
Ngjarjet e ardhshme

 
An Oasis, or a Secret Lair?  Unveiling distant stars and galaxies  New Cool Starlet in Our Backyard  Toconao i parë nga sipër  Me sy shqiponje mbi Armazone 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany