Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1347sq: Yjet e rinj pikturojnë një panoramë yjore spektakolare . Astronomët tek ESO kanë kapur fotografinë më të mirë deri më sot të reve rrotull mjegullnajës NGC 3572. Kjo fotografi e re na tregon se si këto re gazi dhe pluhuri kanë skalitur sfera të çuditshme, harqe si dhe struktura ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
13 Nëntor 2013

Astronomët tek ESO kanë kapur fotografinë më të mirë deri më sot të reve rrotull mjegullnajës NGC 3572. Kjo fotografi e re na tregon se si këto re gazi dhe pluhuri kanë skalitur sfera të çuditshme, harqe si dhe struktura të habitshme të njohura si “hunda e elefantit” nga erërat yjore që rrjedhin nga grupimet e këtyre yjeve të rinj. Yjet më të ndritshëm tek këto grumbullime yjore janë shumë më të rëndë se Dielli dhe do ta përfundojnë jetën e tyre me shpërthime të tipit supernova.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1347/

Translations are available on other countries page: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

13 Nëntor 2013
  ESO Njoftime


Café & Kosmos 12 November 2013 — Black holes: The brightest objects in the Universe

11 Nëntor 2013: With Dr Nadine Neumayer, ESO Exactly 50 years ago, the discovery of quasars revolutionised astronomy. Black holes turned from a theoretical idea into reality. Today, black holes seem to be ...

Lexo më shumë

ESO Astronomy News for Kids on your Android Phone — EU UNAWE launches Space Scoop app

08 Nëntor 2013: Universe Awareness (UNAWE) has released a new Space Scoop App for Android users, offering access to the latest astronomy news — whenever it happens, wherever you are! Space Scoop ...

Lexo më shumë

Winners of First ESO Astronomy Camp Bursaries Announced — Additional free trips offered by ESO

07 Nëntor 2013: The registrations for the first ESO astronomy camp for secondary school students have closed with 170 applications from 23 countries submitted and the winners of the 12 bursaries offered ...

Lexo më shumë Foto e Javës
Ngjarjet e ardhshme

 
Equine Visitors  Flaming Sky over Paranal  Dy galaktika që shihen me sy të lirë mbi VLT  Surprise Cloud Around Vast Star  An Oasis, or a Secret Lair? 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany