Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1401sq: ALMA Vëren Fabrikën e Pluhurit tek Supernovat. Vëzhgime të reja me Rrjetin e Madh Milimetrik/nënmilimetrik të Atacama-s (ALMA) tregojnë për herë të parë, mbetjet plot me pluhur të një supernove që ka shpërthyer kohët e fundit. Nëse një sasi e mjaftueshme e këtij pluhuri kalon në hapësirën ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
6 Janar 2014

Vëzhgime të reja me Rrjetin e Madh Milimetrik/nënmilimetrik të Atacama-s (ALMA) tregojnë për herë të parë, mbetjet plot me pluhur të një supernove që ka shpërthyer kohët e fundit. Nëse një sasi e mjaftueshme e këtij pluhuri kalon në hapësirën ndëryjore mund të shpjegojmë sasinë e pluhurit tek galaktikat.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1401/

Translations are available on other countries page: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Portugal, Россия, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

06 Janar 2014
  ESO Njoftime


1000 Views of ESO — "Your ESO Pictures" Flickr Group reaches 1000 photos

31 Dhjetor 2013: In February 2011 we opened a Flickr Group, called “Your ESO Pictures” to encourage people to share their photos that revealed interesting aspects of ESO. Visitors to our sites often ...

Lexo më shumë

Reaching New Heights in Astronomy — New ESO brochure published

19 Dhjetor 2013: A new ESO brochure, entitled Reaching New Heights in Astronomy, has been published and is available as a PDF for download (in 12 languages initially, including English). Printed copies ...

Lexo më shumë

The Messenger No. 154 Now Available

18 Dhjetor 2013: The latest edition of ESO's quarterly journal, The Messenger, is now available online. Find out the latest news from ESO on topics ranging from new instruments to the latest science ...

Lexo më shumë

Gati për të nisur puna mbi ndërtimin e E-ELT-së — Kontrata fituese për ndërtimin e rrugës dhe sheshimin e majës së Cerro Armazones

10 Dhjetor 2013: Në ceremoninë e mbajtur tek zyrat Vitacura të ESO-s në Santiago më 9 Dhjetor 2013 Drejtori i Përgjithshëm i ESO-s, Tim de Zeeuw, dhe përfaqësuesit zyrtarë të kompanisë Kiliane

Lexo më shumë

Roberto Tamai Named as E-ELT Programme Manager

06 Dhjetor 2013: The ESO Council, at its meeting this week in Garching, has approved the appointment of Roberto Tamai as Programme Manager for the European Extremely Large Telescope (E-ELT), effective 1 February ...

Lexo më shumë

Rob Ivison Appointed as Next ESO Director for Science

06 Dhjetor 2013: The ESO Council, at its meeting this week in Garching, has approved the appointment of Rob Ivison as the next ESO Director for Science. Ivison will take up his post ...

Lexo më shumëStars@ESO


Swiss Astronaut Claude Nicollier visits Paranal Observatory

05 Dhjetor 2013: As part ESO’s 50th Anniversary in Chile events, the former European Space Agency astronaut and veteran of four space flights, Claude Nicollier, visited ESO’s Paranal Observatory in northern Chile ...

Lexo më shumë Fotografitë e Javës


06 Janar 2014
Paranal Nights
Ngjarjet e ardhshme

 
Drita zodiakale ndriçon Qiellin e Paranalit  Ancient Constellations over ALMA  New Image of Comet ISON  Pamje panoramike e ALMA-s së bashku me mjegullnajën Carina  Equine Visitors 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany