Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1404sq: Harta e Parë mbi Motin e një Xhuxhi Kaf — VLT e ESO-s bën hartën e sipërfaqes së xhuxhit kaf më të afërt. Teleskopi Shumë i Madh i ESO-s u përdor për të bërë hartën e parë të motit të xhuxhit kaf më të afërt me Tokën. Një grup ndërkombëtar bëri një hartë me zona të hapura dhe të errëta të WISE J104915.57-531906.1B, ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
29 Janar 2014

Teleskopi Shumë i Madh i ESO-s u përdor për të bërë hartën e parë të motit të xhuxhit kaf më të afërt me Tokën. Një grup ndërkombëtar bëri një hartë me zona të hapura dhe të errëta të WISE J104915.57-531906.1B, i cili njihet normalisht si Luhman 16B dhe është njëri nga dy Xhuxhët kaf të zbuluar së fundmi duke formuar një çift syresh vetëm 6 vite-dritë larg Diellit. Rezultatet e reja po publikohen në numrin e datës 30 Janar 2014 të revistës “Nature”.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1404/

Translations are available on other countries page: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Suomi, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

29 Janar 2014
  ESO Njoftime


Introducing the ESO Ultra HD Expedition

27 Janar 2014: ESO has launched a pioneering expedition into the Ultra High Definition Universe. This campaign will document the travels and work of four world-renowned astrophotographers and ESO Photo Ambassadors as ...

Lexo më shumë

Ultra HD Adds a New Dimension to ESO Videos

22 Janar 2014: ESO first introduced HD video as a format for its public videos in 2008 and we now have over 1600 videos in this format in our video archive. The ...

Lexo më shumë Foto e Javës

 
Rosetta's Comet  ALMA and Chajnantor at Twilight  Netët në Paranal  Natë e ndritshme në Paranal  Përshëndetjet e Stinës nga Observatori Jugor Evropian! 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany