Back to ESO News index

ESO News
ESO eso1405sq: Anatomia e një Asteroidi. Teleskopi me Teknologji të re (NTT) i ESO-s u përdor për të gjetur prova mbi ndryshimet e dendësisë në brendësi të asteroidëve. Duke kryer matje shumë të sakta astronomët kanë gjetur që pjesë të ndryshme të asteroidit Itokawa kanë densitete ...

Shikoje në faqen e internetit
Observatori
Evropian
i Jugut
Lajmet e ESO-s
5 Shkurt 2014

Teleskopi me Teknologji të re (NTT) i ESO-s u përdor për të gjetur prova mbi ndryshimet e dendësisë në brendësi të asteroidëve. Duke kryer matje shumë të sakta astronomët kanë gjetur që pjesë të ndryshme të asteroidit Itokawa kanë densitete të ndryshme. Gjithashtu duke zbuluar dhe sekretet e formimit të asteroidëve. Duke u njohur me strukturën e brendshme të asteroidëve mund kuptojmë se çfarë ndodh kur trupat në Sistemin Diellor përplasen me njëri-tjetrin si dhe të mësojmë mbi formimin e planetëve.

Publikimi, fotot dhe videot janë të disponueshme në:
http://www.eso.org/public/albania/news/eso1405/

Translations are available on other countries page: Österreich, BelgiëBelgiqueBelgien, Brasil, Chile, Česko, Danmark, Suomi, France, Deutschland, Ísland, Italia, Nederland, Norge, Polska, Portugal, Россия, España, Sverige, SuisseSchweizSvizzera, Türkiye, International English

Me respekt,
Herald Buneci
ESON Albania
eson-albania@eso.org

05 Shkurt 2014
  ESO Njoftime


Improved Adaptive Optics Mirror Delivered — New thin shell mirror for the VLT has remarkable optical quality

04 Shkurt 2014: In December 2011, the French company Safran–Reosc delivered their first thin shell Zerodur mirror to ESO (ann12015). The company has now topped this by delivering a second shell ...

Lexo më shumë

Girls' Day Event at ESO Headquarters in Garching, Germany — Inspiring the next generation of women to make careers in science and technology

31 Janar 2014: On 27 March 2014, ESO will participate in Germany’s nationwide Girls’ Day activities. The annual event sees technical enterprises, universities and research organisations open their doors to female school students, ...

Lexo më shumë

ALMA Transporter Online Game Now Available

30 Janar 2014: Have you ever wanted to try driving one of the huge ALMA transporters? If you answered “yes” to that question, then there is good news! A simple new multi-player ...

Lexo më shumë Foto e Javës

 
Interferometri në pishinë  Rosetta's Comet  ALMA and Chajnantor at Twilight  Netët në Paranal  Natë e ndritshme në Paranal 

Shikoje në faqen e internetit

Na ndiqni neve në:

Facebook Twitter Flickr YouTube Vimeo

Observatori Evropian i Jugut, Karl-Schwarzschild-Str 2, D-85748 Garching bei München, Germany