Filmi mbi ALMA-n – Në kërkim për Origjinën e Kozmosit

Kjo video prej 16 minutash na prezanton me historikun e ALMA-s që nga origjina e projektit disa dekada më parë deri në rezultatet shkencore të saj të fundit. E ilustruar me një seri fotosh të marra me helikopter, kjo video ju merr në një udhëtim në lartësinë 5000 metra lart në rrafshinën e Chajnantor-it, atje ku ndodhet ALMA, klimën e veçantë të Shkretëtirës Atacama në Kili.

Të drejtat:

ALMA (ESO/NAOJ/NRAO).
Directed by: Lars Lindberg Christensen.
Art Direction, Production Design: Martin Kornmesser.
Producer: Herbert Zodet.
Written by: Nicola Guttridge, Gara Mora-Carrillo, Douglas Pierce-Price and Herbert Zodet.
3D Animations and Graphics: Martin Kornmesser and Luis Calçada.
Editing: Martin Kornmesser.
Cinematography: Herbert Zodet
Music: Toomas Erm.
Narration: Sara Mendes da Costa.
Web and technical support: Mathias André and Raquel Yumi Shida.
Proof Reading: Anne Rhodes.
Visuals: ESO, ALMA (ESO/NAOJ/NRAO), C. Malin (christophmalin.com), José Francisco Salgado (josefrancisco.org), B. Tafreshi (twanight.org), NRAO/General Dynamics C4 Systems, NRAO/AUI/NSF, Al Wootten, Y. Beletsky (LCO), Nick Risinger (skysurvey.org), S. Guisard (www.eso.org/~sguisard), NASA/JPL-Caltech/WISE Team, M. Maercker et al, the NASA/ESA Hubble Space Telescope.
Executive Producer: Lars Lindberg Christensen.

Rreth kësaj Videoje

Id:eso1312a
Gjuha:sq
Data e Publikimit:Mar 13, 2013, 18:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1312
Njoftime të ngjashme:ann13026
Kohëzgjatja:16m 33s

Rreth objektit

Emri:Atacama Large Millimeter/submillimeter Array
Tipi:• X - ESOcast
• X - Feature Movies

HD


Large

QT e madhe
260,3 MB

Medium

Publikim Video
190,6 MB
MPEG-1 Mesatar
418,3 MB
Flash Mesatar
225,7 MB

Small

Flash i vogël
102,3 MB
QT e vogël
62,8 MB

For Broadcasters


Skenari

Skenari
102,1 KB

Shih dhe