En oase eller en hemmelig hule?

Dette billede viser en mørk chilensk himmel, der er fyld med spektakulære stjernespor - skabt af Jordens rotation i løbet af kamerarets lange eksponeringstid. Under disse dramatiske striber ligger Paranal Residencia, en oase til de ansatte og besøgende på ESOs Very Large Telescope, der ligger højt på Cerro Paranal i den chilenske ørken.

Opførelsen af Residencia begyndte i 1998, og blev færdiggjort i 2002. Sidenhen har den fungeret som en velkommen pause fra de barske og tørre klima for de forskere og ingeniører, der arbejder på Paranal-observatoriet.

Størstedelen af den fireetagers høje bygning ligger under jorden. Faciliteten blev designet af de tyske arkitekter Auer+Weber, og skulle komplimentere det omkringliggende miljø. Set fra særlige vinkler giver kombinationen af højteknologisk, nyttebestemt arkitektur og diskret, næsten kamuflagelignende design, en lighed med en superskurks hemmelige hule. Måske er det ingen overraskelse, at Residencia blev valgt som stedet for den endelige kamp i James Bond filmen Quantum of Solace fra 2008.

Flickr brugeren John Colosimo indsendte dette billede til Your ESO Pictures Flickr gruppen. Flickr gruppen gennemgås regelmæssigt, og de bedste billeder kan ses i vores populære serie, Ugens Billede eller i vores galleri.

 

Links:

Kilde:

John Colosimo (colosimophotography.com)/ESO

Om billedet

Id:potw1340a
Sprog:da
Type:Foto
Udgivelsesdato:7. oktober 2013 10:00
Størrelse:5760 x 3840 px

Om objektet

Navn:Cerro Paranal, Paranal, Paranal Residencia
Type:• Solar System : Technology : Observatory : Facility
• X - Paranal

Billedformater

Stor JPEG
16,9 MB
Skrærm JPEG
579,5 KB

Zoombar


Baggrundsbilleder

1024x768
664,7 KB
1280x1024
1,1 MB
1600x1200
1,6 MB
1920x1200
1,9 MB
2048x1536
2,7 MB

Se også...