Виберіть мову:

Інтерферометрія плавального басейну

Астрономи не завжди плавають у басейні готелю Residencia обсерваторії Паранал, але коли це зроблять, то їм подобається спостерігати, як себе проявляють фізичні принципи. На цій світлині французький астроном із ESO Жан-Батист Ле Букен демонструє, як малі хвилі (але не світлові хвилі, а на воді) можна поєднати, тобто зробити їх інтерференцію, тим самим створивши більші.

Поєднання світлових хвиль є основним принципом, котрий закладено в основу VLT інтерферометру: світло, захоплене кожним із чотирьох 8 м телескопів, збирають разом за допомогою мережі каналів та дзеркал. Таким чином, розподільна здатність телескопа значно зростає. Із достатнім часом експозиції, камери та інструменти можуть показати такий самий рівень деталізації, як телескоп із дзеркалом діаметром 130 м, що набагато більше, ніж наразі у будь-якого телескопа.

Дана світлина зроблена заслуженим професійним фотографом Максом Александером. Також дивіться відео Данина пошани неоспіваним героям ESO на честь 50-річчя ESO в 2012 році. Його складено з низки зображень, більшість з яких були зроблені Александером, котрий відвідував місця розташування об’єктів ESO для проекту, присвяченого річниці Європейської Південної Обсерваторії.

Припис:

ESO/M. Alexander 

Bookmark and Share

Про зображення

ID:potw1404a
Мова:uk
Тип:Фотографічне
Дата релізу [date]:27 січня 2014 р. 10:00:00
Розмір:5120 x 3407 px

Про об’єкт

Назва:Paranal Residencia
Тип:• Unspecified : People : Scientist
• X - Premises

Image Formats

Повний розмір
256 байтів

Масштаб


Шпалери

1024x768
355,7 Кб
1280x1024
541,9 Кб
1600x1200
755,8 Кб
1920x1200
892,6 Кб
2048x1536
1,2 Мб

Також дивіться наші