ALMA image of the gravitationally lensed galaxy SDP.81

The bright orange central region of the ring (ALMA's highest-resolution observation ever) reveals the glowing dust in this distant galaxy. The surrounding lower-resolution portions of the ring trace the millimetre-wavelength light emitted by carbon dioxide and water molecules.

Të drejtat:

ALMA (NRAO/ESO/NAOJ); B. Saxton NRAO/AUI/NSF

Rreth fotografisë

Id:ann15028a
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Pri 7, 2015, 15:00 CEST
Njoftime të ngjashme:ann15028
Përmasat:2153 x 2153 px

Rreth objektit

Tipi:Early Universe : Galaxy : Type : Gravitationally Lensed
Kategori:Galaxies

Formate Fotografish

JPEG i madh
258,8 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
80,1 KB
1280x1024
111,0 KB
1600x1200
151,1 KB
1920x1200
191,2 KB
2048x1536
221,1 KB

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
MilimetërAtacama Large Millimeter/submillimeter Array

 

Shih dhe