The star-forming region around NGC 3603

The sky area shown in the NAOS-CONICA high-resolution image is indicated on an earlier image of a much larger area, obtained in 1999 with the ISAAC multi-mode instrument on VLT ANTU (ESO Press Release eso9946)

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0137d
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:03 Dhjetor 2001
Publikime të ngjashme:eso0137
Përmasat:670 x 674 px

Rreth objektit

Emri:NGC 3603
Tipi:Milky Way : Nebula
Distanca:20000 vite dritë
Constellation:Carina
Kategori:Nebulae
Star Clusters
Stars

Formate Fotografish

JPEG i madh
247,2 KB

Wallpaper

1024x768
343,7 KB
1280x1024
479,6 KB
1600x1200
598,0 KB
1920x1200
642,0 KB
2048x1536
807,3 KB

Koordinatat

Position (RA):11 15 9.16
Position (Dec):-61° 16' 17.49"
Field of view:3.30 x 3.32 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.1° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Infra të kuqe
J
1.25 μmVery Large Telescope
ISAAC
Infra të kuqe
H
1.65 μmVery Large Telescope
ISAAC
Infra të kuqe
K
2.2 μmVery Large Telescope
ISAAC

 

Shih dhe