Mjegullnaja e Kokës së Kalit

Një riprodhim me ngjyra e mjegullnajës së Kokës së Kalit dhe rrethinave të saj të afërta. Ajo është përbërë nga tre ekspozime të veçanta në pjesën e dukshme të spektrit me instrumentin shumë-funksional FORS2 tek teleskopi 8.2 metra KUEYEN në Paranal. Kjo u formua nga tre foto, të përftuara më 1 Shkurt 2000, me instrumentin shumë-funksional FORS2 të montuar tek teleskopi 8.2 metra KUEYEN dhe është nxjerrë nga Arkivi Shkencor i VLT. Tre pjesët e saj u morën: e para në bandën B (600 sek ekspozim; me gjatësi vale 429 nm; FWHM 88 nm; ngjyra blu në foto), e dyta në bandën V (300 sek; 554 nm; 112 nm; jeshile) dhe e treta në bandën R (120 sek; 655 nm; 165 nm; e kuqe). Dimensionet i një pikseli janë 0.2 arksekonda. Kjo foto tregon të gjithë fushën e regjistruar në të tre ngjyrat, me dimensione afërsisht 6.5 x 6.7 arkmin 2. Niveli i shikimit ishte rreth 0.75 arksek.

Kjo fotografi është në dispozicion në dyqanin e ESO-s.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0202a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:25 Janar 2002
Publikime të ngjashme:eso0202
Përmasat:4961 x 5105 px

Rreth objektit

Emri:Barnard 33, Horsehead Nebula
Tipi:Milky Way : Nebula : Appearance : Dark
Distanca:1300 vite dritë
Constellation:Orion

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
10,2 MB
Publikim JPEG
6,7 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
264,8 KB
1280x1024
510,2 KB
1600x1200
862,3 KB
1920x1200
1,1 MB
2048x1536
1,5 MB

Koordinatat

Position (RA):5 40 58.99
Position (Dec):-2° 27' 29.64"
Field of view:6.53 x 6.72 arcminutes
Orientimi:Veriu është 89.9° majtas vertikales