Io

Io, hëna vullkanike e Jupiterit, ashtu siç është fotografuar me instrumentin me optikë adaptive NAOS-CONICA tek VLT, nëpërmjet një filteri infra të kuq me brez optik të ngushtë ("Brackett-gamma" në gjatësinë e valës 2.166 µm). Në këtë fotografi me resolucion mahnitës shquhen shumë detaje në sipërfaqen e Io-s, pavarësisht nga diametri i vogël i tij, rreth 1.2 arksek.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0204b
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:31 Janar 2002
Publikime të ngjashme:eso0204
Përmasat:437 x 439 px

Rreth objektit

Emri:Io
Tipi:Solar System : Planet : Type : Gas Giant

Formate Fotografish

JPEG i madh
43,5 KB

Wallpaper

1024x768
53,0 KB
1280x1024
74,6 KB
1600x1200
100,2 KB
1920x1200
124,2 KB
2048x1536
142,3 KB

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Infra të kuqe
Br-gamma
Very Large Telescope
NACO

 

Shih dhe