The central area of the Tarantula Nebula

The bright core of the Tarantula Nebula with the cluster of hot stars. Note also the wisps of luminous gas extending as "legs" from the central area - this is how the nebula got its creepy name.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0216b
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:07 Qershor 2002
Publikime të ngjashme:eso0216
Përmasat:1084 x 848 px

Rreth objektit

Emri:30 Doradus, NGC 2070
Tipi:Local Universe : Nebula
Distanca:170000 vite dritë
Constellation:Dorado
Kategori:Nebulae

Formate Fotografish

JPEG i madh
291,6 KB

Wallpaper

1024x768
264,2 KB
1280x1024
400,2 KB
1600x1200
538,1 KB
1920x1200
531,6 KB
2048x1536
718,1 KB

Koordinatat

Position (RA):5 38 42.61
Position (Dec):-69° 6' 3.89"
Field of view:8.63 x 6.75 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.1° djathtas vertikales

 

Shih dhe