DEM L 159 nebula and KMHK 840 and 831 star clusters in the LMC

The ionised region DEM L 159 and two clusters with hot stars named KMHK 840 (top left) and KMHK 831 (bottom right). The colours have been enhanced compared to ESO Press Photo eso0332a to clearly show the different shades.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0332c
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:03 Nëntor 2003
Publikime të ngjashme:eso0332
Përmasat:1307 x 1043 px

Rreth objektit

Emri:Dem L 159, KMHK 831, KMHK 840
Tipi:Local Universe : Nebula
Distanca:170000 vite dritë
Constellation:Dorado
Kategori:Nebulae

Formate Fotografish

JPEG i madh
850,6 KB

Wallpaper

1024x768
498,3 KB
1280x1024
828,8 KB
1600x1200
1,1 MB
1920x1200
1,1 MB
2048x1536
1,5 MB

Koordinatat

Position (RA):5 22 37.94
Position (Dec):-68° 8' 42.00"
Field of view:5.19 x 4.14 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.2° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
OII
372 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
Oiii
500 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
H-alpha
Very Large Telescope
WFI

 

Shih dhe