NGC 2467 dhe zonat rreth saj

Zona që rrethon grumbullimin yjor NGC 2467, të lokalizuar në konstelacionin jugor të Pupës. Me një moshë prej pak milion vitesh, është një zonë shumë aktive përsa i përket formimit të yjeve. Atje yje të rinj lindin vazhdimisht nga re të mëdha pluhuri dhe gazi. Fotografia, që duket si një fantazmë kozmike me shumë ngjyra ose një Mandrill gjigand, përmban grumbullimet e hapura Haffner 18 (qendër) and Haffner 19 (në mes në të djathtë: brenda zonës së vogël ngjyrë rozë – syri i vogël i Mandrillit), si dhe zonat e mëdha me gaz të jonizuar. Ylli i ndritshëm në qendër të zonës më të madhe rozë poshtë në fotografi është HD 64315, një yll i ri shumë i madh, i cili po ndikon në formacionin e të gjithë mjegullnajës.

Kjo forografi mund të gjendet në dyqanin e ESO-s.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0544a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:25 Dhjetor 2005
Publikime të ngjashme:eso0544
Përmasat:10557 x 10557 px

Rreth objektit

Emri:NGC 2467
Tipi:Milky Way : Nebula : Type : Star Formation
Distanca:13000 vite dritë
Constellation:Puppis

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
73,4 MB
Publikim JPEG
13,2 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
529,7 KB
1280x1024
843,9 KB
1600x1200
1,2 MB
1920x1200
1,4 MB
2048x1536
1,9 MB

Koordinatat

Position (RA):7 52 19.33
Position (Dec):-26° 26' 29.80"
Field of view:29.77 x 29.77 arcminutes
Orientimi:Veriu është 90.0° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
B
451 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
OIII
502 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
V
539 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
H-alpha
658 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
R
651 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Ultravjollcë
U
340 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI

 

Shih dhe