Eta Carinae

Ky imazh i ri i Eta Carinae një blu i ndritshëm e i ndryshueshëm, është marrë në infra të kuqe me instrumentin NACO me optikë adaptive në Teleskopin Shumë të Madh të ESO-s duke shfaqur një sasi të pabesueshme të detajesh. Imazhi shfaq shumë qartë një strukturë bipolare, si edhe rrymat që dalin nga ylli qendror. Imazhi është marrë nga grupi shkencor i Paranal-it dhe i përpunuar nga Yuri Beletsky (ESO) and Hännes Heyer (ESO). Ai është bazuar nga të dhënat e përftuara nëpërmjet bandës së gjerë (J, H dhe K; me një kohë ekspozimi prej 90 sekondash për filtër) dhe bandë të ngushtë (1.64, 2.12, and 2.17 mikronë; këto breza të ngushtë gjatësish vale kanë për qëllim të detektojnë hekurin, hidrogjenin molekular dhe atomik, respektivisht; 4 min për filtër).

 

 

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0817a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:27 Maj 2008
Publikime të ngjashme:eso1637, eso0817
Përmasat:1000 x 1009 px

Rreth objektit

Emri:Eta Carinae
Tipi:Milky Way : Star : Type : Wolf-Rayet
Distanca:7500 vite dritë

Formate Fotografish

JPEG i madh
159,0 KB

Wallpaper

1024x768
139,5 KB
1280x1024
210,0 KB
1600x1200
292,8 KB
1920x1200
346,0 KB
2048x1536
431,3 KB

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Infra të kuqe
J
Very Large Telescope
NACO
Infra të kuqe
H
Very Large Telescope
NACO
Infra të kuqe
K
Very Large Telescope
NACO

 

Shih dhe