Qendra e Rrugës së Qumështit

Në foto nën dritën infra të kuqe me instrumentin NACO të Teleskopit Shumë të Madh të ESO-s, shfaqen pjesët qëndrore të Galaktikës sonë, Rrugës së Qumështit. Duke ndjekur lëvizjet e shumicës së yjeve në qendër për më shumë se 16 vjet, astronomët mundën të përcaktonin masën e vrimës së zezë supermasive që fshihet atje.

Të drejtat:

ESO/S. Gillessen et al.

Rreth fotografisë

Id:eso0846a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:10 Dhjetor 2008
Publikime të ngjashme:eso0846
Përmasat:900 x 900 px

Rreth objektit

Emri:Galactic Centre
Tipi:Milky Way : Galaxy : Component : Center/Core
Distanca:25000 vite dritë
Constellation:Sagittarius

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
243,9 KB

Wallpaper

1024x768
217,7 KB
1280x1024
313,8 KB
1600x1200
398,9 KB
1920x1200
424,1 KB
2048x1536
560,0 KB

Koordinatat

Position (RA):17 45 40.09
Position (Dec):-29° 0' 23.56"
Field of view:0.41 x 0.41 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.3° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Infra të kuqe
K
Very Large Telescope
NACO
Infra të kuqe
H
Very Large Telescope
NACO
Infra të kuqe
I
Very Large Telescope
NACO

 

Shih dhe