Një peisazh yjor prej 370 milion pikselash i mjegullnajës së Lagunës

Foto e tretë e projektit Zmadhimi Giga Galaktik është një pamje e mrekullueshme e mjegullnajës Lagoon e marrë me Fotografuesin me Fushë të Gjerë  të montuar tek teleskopi MPG/ESO 2.2-metra në Observatorin La Silla në Kili. Kjo pamje mbulon më shumë se një gradë e gjysëm në qiell – një zonë 8 herë më të gjerë se ajo e Hënës së plotë – me një total prej 370 milion pikselash. Ajo formohet nga fotografitë e marra me anën e filterave me bandë të gjerë (B, V, R) dhe nga një filtër (H-alfa) me bandë të ngushtë.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso0936a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:28 Shtator 2009
Publikime të ngjashme:eso0936
Përmasat:23569 x 15784 px

Rreth objektit

Emri:Lagoon Nebula, NGC 6523
Tipi:Milky Way : Nebula : Appearance : Emission : H II Region
Milky Way : Nebula : Type : Interstellar Medium
Distanca:5000 vite dritë
Constellation:Sagittarius

Mounted Image

Formate Fotografish

JPEG i madh
84,7 MB
Publikim JPEG
3,9 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
373,9 KB
1280x1024
619,9 KB
1600x1200
906,5 KB
1920x1200
1,1 MB
2048x1536
1,4 MB

Koordinatat

Position (RA):18 3 36.99
Position (Dec):-24° 23' 12.97"
Field of view:93.49 x 62.61 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.0° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
B
456 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
V
539 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
R
651 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
H-alpha
658 nmMPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI

 

Shih dhe