Një pamje në infra të kuqe e mjegullnajës së Orionit*

Kjo pamje me fushë të gjerë e mjegullnajës së Orionit (Messie 42), ndodhet rreth 1350 vjet-dritë nga Toka, Fotografia u mor nga teleskopi kërkimor VISTA në dritën infra të kuqe në Observatorin e ESO-s në Paranal në Kili. Fushë pamja shumë e gjerë e teleskopit të ri mund të përfshijë të gjithë mjegullnajën si dhe rrethinat e saj brenda një fotoje, ndërsa shikimi i saj në infra të kuqe gjiashtu tregon që teleskopi mund të shohë brenda zonave të mbuluara nga pluhuri dhe të zbulojë kuriozitete antike rreth yjeve të rinj që ndodhen atje. Kjo fotografi u krijua nga imazhet e marra nëpërmjet filtrave Z, J and Ks pranë zonës infra të kuqe të spektrit. Koha e ekspozimit është 10 min për secilin filtër. Kjo foto mbulon një zonë të qiellit me përmasa rreth 1 gradë me 1.5 gradë.

Të drejtat:

ESO/J. Emerson/VISTA.
Acknowledgment: Cambridge Astronomical Survey Unit

Rreth fotografisë

Id:eso1006a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Shk 10, 2010, 12:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1006
Përmasat:12640 x 15546 px

Rreth objektit

Emri:M 42, Messier 42, Orion Nebula
Tipi:Milky Way : Nebula : Type : Star Formation
Milky Way : Nebula : Appearance : Emission : H II Region
Distanca:1400 vite dritë
Constellation:Orion

Formate Fotografish

JPEG i madh
43,8 MB
Publikim JPEG
2,6 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
255,5 KB
1280x1024
394,5 KB
1600x1200
536,2 KB
1920x1200
612,4 KB
2048x1536
804,7 KB

Koordinatat

Position (RA):5 35 17.32
Position (Dec):-5° 23' 27.55"
Field of view:71.84 x 88.35 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.1° majtas vertikales

 

Shih dhe