Pamje panoramike e WR 22 dhe Eta Carinae, pjesë të Mjegullnajës Carina

Kjo panoramë spektakolare kombinon yllin Wolf–Rayet WR 22 në Mjegullnajën Carina (në të djathtë) me një fotografi të bërë më parë të zonës rreth yllit të veçantë Eta Carinae në zemër të mjegullës (në të majtë). Fotografia u krijua nga imazhet e marra me Kamerën me Fushë të Gjerë “Wide Field Imager” të montuar tek teleskopi MPG/ESO 2.2-metra i në Observatorin e ESO-s në La Silla, në Kili.

Kjo fotografi është në dispozicion në dyqanin e ESO-s.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso1031b
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Qer 28, 2013, 14:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1637, eso1031
Përmasat:14576 x 7100 px

Rreth objektit

Emri:Carina Nebula, Eta Carinae, NGC 3372, WR 22
Tipi:Milky Way : Star : Type : Wolf-Rayet
Milky Way : Nebula
Distanca:7500 vite dritë
Constellation:Carina

Formate Fotografish

JPEG i madh
24,9 MB
Publikim JPEG
2,3 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
342,2 KB
1280x1024
510,5 KB
1600x1200
701,5 KB
1920x1200
855,8 KB
2048x1536
1021,9 KB

Koordinatat

Position (RA):10 45 3.63
Position (Dec):-59° 41' 4.63"
Field of view:57.84 x 28.17 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.1° majtas vertikales