Wide Field Imager view of the star formation region NGC 3582

This picture of the star formation region NGC 3582 was taken using the Wide Field Imager at ESO's La Silla Observatory in Chile. The image reveals giant loops of gas ejected by dying stars that bear a striking resemblance to solar prominences. 

Të drejtat:

ESO, Digitized Sky Survey 2 and Joe DePasquale 

Rreth fotografisë

Id:eso1113a
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Pri 13, 2011, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1113
Përmasat:8410 x 8327 px

Rreth objektit

Emri:NGC 3582
Tipi:Milky Way : Nebula : Type : Star Formation
Distanca:10000 vite dritë
Constellation:Carina
Kategori:Nebulae

Formate Fotografish

JPEG i madh
18,4 MB
Publikim JPEG
4,4 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
472,3 KB
1280x1024
712,1 KB
1600x1200
939,8 KB
1920x1200
1,0 MB
2048x1536
1,3 MB

Koordinatat

Position (RA):11 12 12.03
Position (Dec):-61° 16' 24.68"
Field of view:32.71 x 32.38 arcminutes
Orientimi:Veriu është 1.9° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Infra të kuqe
I
Digitized Sky Survey 2
Optik
Pseudogreen (I+R)
MPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
R
MPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
H-alpha
MPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI
Optik
H-alpha
MPG/ESO 2.2-metre telescope
WFI

 

Shih dhe