Një përpunim artistik i kuazarit më të largët

Ky ilustrim artistik tregon se si mund të duket nga afër kuazari ULAS J1120+0641, shumë larg nga ne, i ushqyer nga një vrimë e zezë me një masë prej 2 miliard herë më të madhe se ajo e Diellit. Ky kuazar është më i largëti i gjetur deri më sot dhe ne e shohim atë ashtu si ai ka qenë përpara 770 milion vjet pas Big-Bang-ut. Ky kuazar deri tani është më i ndritshmi nga objektet që janë zbuluar në Universin e hershëm.

Të drejtat:

ESO/M. Kornmesser

Rreth fotografisë

Id:eso1122a
Gjuha:sq
Tipi:Punim artistik
Data e Publikimit:Qer 29, 2011, 19:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1122
Përmasat:4112 x 2438 px

Rreth objektit

Emri:ULAS J1120+0641
Tipi:Early Universe : Galaxy : Activity : AGN : Quasar
Distanca:z=7.1 (zhvendosja e kuqe)

Formate Fotografish

JPEG i madh
683,8 KB
Publikim JPEG
660,6 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
122,6 KB
1280x1024
171,6 KB
1600x1200
220,1 KB
1920x1200
253,1 KB
2048x1536
303,8 KB

 

Shih dhe