Mjegullnaja e Vezës së Skuqur

Kjo foto tregon mjegullnajën rreth një ylli të rrallë supergjigant të verdhë të quajtur IRAS 17163-3907, është fotografia më e mirë që i është bërë një ylli të kësaj klase dhe shfaq për herë të parë një mbështjellje të madhe pluhuri rreth supergjigandit qendror. Ylli dhe mbështjellja e tij përngjan me një të bardhë veze rreth qendres së verdhë të vezës, duke i shtyrë astronomët ta quajnë objektin Mjegullnaja e Vezës së Skuqur.

Të drejtat:

ESO/E. Lagadec

Rreth fotografisë

Id:eso1136a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Sht 28, 2011, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1136
Përmasat:1280 x 1280 px

Rreth objektit

Emri:IRAS 17163-3907
Tipi:Milky Way : Star : Type : Exotic
Milky Way : Nebula
Distanca:13000 vite dritë

Formate Fotografish

JPEG i madh
86,8 KB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
57,9 KB
1280x1024
81,9 KB
1600x1200
108,7 KB
1920x1200
132,2 KB
2048x1536
163,8 KB

Ngjyra & filtera

BandaTeleskopi
Infra të kuqe
PAH1
Very Large Telescope
VISIR
Infra të kuqe
SiC
Very Large Telescope
VISIR
Infra të kuqe
NeII
Very Large Telescope
VISIR

 

Shih dhe