Një pamje me fushë të gjerë e NGC 253 nga Teleskopi kërkimor VLT

Teleskopi kërkimor VLT (VST) ka marrë këtë foto të qartë të galaktikës spirale NGC 253. Kjo mund të jetë fotografia më e mirë me fushë të gjerë e marrë ndonjëherë e galaktikës dhe e rrethinave të saj. Kjo tregon që VST, teleskopi më i ri në Observatorin e Paranal-it mund të fotografojë pamje të gjera të qiellit me një qartësi të lartë. Zonat e ndritshme tek të cilat po formohen yje të rinj janë përhapur nëpër galaktikën NGC 253, e cila po formon yje të rinj me një ritëm të lartë.

Të dhënat u përpunuan duke përdorur sistemin VST-Tube të zhvilluar nga A. Grado dhe bashkëpunëtorët në Observatorin INAF-Capodimonte.

Të drejtat:

ESO/INAF-VST
Acknowledgement: A. Grado/L. Limatola/INAF-Capodimonte Observatory

Rreth fotografisë

Id:eso1152a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Dhj 15, 2011, 12:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1334, eso1152
Përmasat:11596 x 9168 px

Rreth objektit

Emri:NGC 253
Tipi:Local Universe : Galaxy : Activity : Starburst
Distanca:11 milion vite dritë
Constellation:Sculptor

Formate Fotografish

JPEG i madh
39,3 MB
Publikim JPEG
2,1 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
151,7 KB
1280x1024
238,1 KB
1600x1200
341,1 KB
1920x1200
414,3 KB
2048x1536
549,3 KB

Koordinatat

Position (RA):0 47 33.15
Position (Dec):-25° 17' 17.81"
Field of view:40.58 x 32.09 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.0° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
g
475 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM
Optik
r
625 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM
Infra të kuqe
i
775 nmVLT Survey Telescope
OmegaCAM