VLT e ESO-s zbulon sekretet e fshehura të mjegullnajës Carina

Kjo panoramë e gjerë e mjegullnajës Carina, një zonë masive në të cilën formohen yje, në qiellin e jugut, u mor në dritë infra të kuqe duke përdorur kamerën HAWK-I  në Teleskopin Shumë të Madh të ESO-s. Shumë prej sekreteve që fshiheshin më parë në këtë panoramë të mrekullueshme qiellore prej gazi, pluhuri, dhe yjesh të rinj, janë zbuluar.

Të drejtat:

ESO/T. Preibisch

Rreth fotografisë

Id:eso1208a
Gjuha:sq
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Shk 8, 2012, 12:00 CET
Publikime të ngjashme:eso1208
Përmasat:13092 x 8926 px

Rreth objektit

Emri:Carina Nebula, NGC 3372
Tipi:Milky Way : Nebula : Type : Star Formation
Distanca:7500 vite dritë
Constellation:Carina

Formate Fotografish

JPEG i madh
30,0 MB
Publikim JPEG
3,9 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
461,5 KB
1280x1024
737,9 KB
1600x1200
1,0 MB
1920x1200
1,2 MB
2048x1536
1,6 MB

Koordinatat

Position (RA):10 44 6.65
Position (Dec):-59° 33' 49.10"
Field of view:23.24 x 15.84 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.1° djathtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Infra të kuqe
J
1.25 μmVery Large Telescope
HAWK-I
Infra të kuqe
H
1.65 μmVery Large Telescope
HAWK-I
Infra të kuqe
Ks
2.2 μmVery Large Telescope
HAWK-I