VLT image of the spiral galaxy NGC 1187

This picture taken with ESO’s Very Large Telescope shows the galaxy NGC 1187. This impressive spiral lies about 60 million light-years away in the constellation of Eridanus (The River). NGC 1187 has hosted two supernova explosions during the last thirty years, the latest one in 2007.

Të drejtat:

ESO

Rreth fotografisë

Id:eso1231a
Tipi:Vëzhgim
Data e Publikimit:Gus 1, 2012, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1231
Përmasat:3327 x 1928 px

Rreth objektit

Emri:NGC 1187
Tipi:Local Universe : Galaxy : Type : Spiral
Distanca:60 milion vite dritë
Constellation:Eridanus
Kategori:Galaxies

Formate Fotografish

JPEG i madh
2,4 MB

E zmadhueshme


Wallpaper

1024x768
274,0 KB
1280x1024
494,8 KB
1600x1200
745,9 KB
1920x1200
882,1 KB
2048x1536
1,2 MB

Koordinatat

Position (RA):3 2 36.55
Position (Dec):-22° 52' 7.06"
Field of view:6.92 x 4.01 arcminutes
Orientimi:Veriu është 0.0° majtas vertikales

Ngjyra & filtera

BandaGjatësi valeTeleskopi
Optik
B
429 nmVery Large Telescope
FORS1
Optik
V
554 nmVery Large Telescope
FORS1
Optik
R
657 nmVery Large Telescope
FORS1

 

Shih dhe